Digital World

Taal: Engels | Locatie: Enschede

Heb je vroeger weleens habbo hotel gespeeld, de Sims of maak je nu deel uit van een digitale community? In deze Learning Community houden we ons bezig met werelden die zeker wel bestaan maar niet tastbaar zijn. Dat doe je door je te verdiepen in technologieën zoals digitale fashion, NFT’s (Non-Fungible Tokens) en blockchain.

Zo ga je misschien wel onderzoek doen naar hoe fast fashion gestopt kan worden door het maken van een digitaal paspoort voor kleding. Zodat je kan zien waar jouw broek vandaan komt en producenten verantwoordelijk worden gemaakt voor hun materiaalgebruik.

Daarnaast zou je kunnen gaan werken op een project over de inclusiviteit van digitale werelden. Welke mogelijkheden bieden die bijvoorbeeld voor de zorg? Kan een chronisch zieke zorgvrager zich weer levend voelen door gebruik van VR? Of door een digitaal leven vanuit bed te leiden. En hoe ziet dat er dan uit?

Ten slotte geloven we in de kracht van visualisatie om producteigenschappen van kleding tot leven te brengen. Of het nu gaat om het simuleren van stoffen, het tonen van pasvormen of het presenteren van gepersonaliseerde ontwerpen, visuele technologieën spelen een cruciale rol in het verbeteren van de winkelervaring en het bevorderen van betrokkenheid bij consumenten.

Samen zullen we verkennen, leren en innoveren in de kruising van digitale werelden, fashion, zorg en technologie. Je verlaat voor Smart Solutions even onze wereld om onderzoek te doen naar digitale werelden. Laten we onze creativiteit bundelen en streven naar een toekomst waarin mode niet alleen mooi is, maar ook verantwoordelijk, inclusief en grensverleggend.